Funktionalitet hos HBO Nordic

Igår, fredag (!), så bestämde jag mig att avsluta mitt abonnemang hos HBO Nordic. Kanske i affekt i min upprördhet.

Jag använder HBO Nordic i största del på min Samsung Smart-TV. Där har jag installerat HBO-appen för att se på mina program. Här har jag favoriter som Sopranos, Billions, Silicon Valley samt Curb Your Enthusiasm. Netflix, som jag också prenumererar på och har en installerad app för, har inte på långa vägar – i mina ögon – lika starkt utbud på klassiska serier.

Men ändå så valde jag att avsluta mitt abonnemang!

Anledning är denna: Appen för HBO Nordic är helt urusel! Låt mig gubbgnälla ordentligt nu:

  1. Om jag vill se Curb Your Enthusiasm så är mitt val att antingen söka efter programmet eller klicka på ”fortsätt uppspelning”. Jag kan inte klicka mig snabbt in i översynen av avsnitt och säsonger. Irriterande.
  2. När jag har laddat/börjat spela ett avsnitt av någon fantastisk tv-serie så kan jag inte pausa direkt. HBO står ”laddar” trots att uppspelning har börjat. När den laddar så kan man inte utföra något kommando – man får helt enkelt vänta tills den har laddat klart innan man kan pausa. Irriterande...
  3. Om jag vill spola framåt eller bakåt med snabbspolning, ex ”2x” så stoppas inte spolningen om jag byter riktning. Jag kan alltså inte agera på ”- Där! Jag hittade det!” - byter jag riktning på fjärrkontrollen så spolar den åt det hållet istället. Frustrerande!
  4. HBO Nordic uppelever ofta tekniska problem med laddning av filmer och tvserier. Ibland uppfattar jag det som att felet ligger hos mig med mitt internet och WiFi, men testar jag Netflix så fungerar allt bra. Konstigt!
  5. Om man vill spola sig fram i en film eller serie så vill HBO ladda och omladda vilket tar en frustrerande lång tid! Om jag missade en dialog och vill spola tillbaka lite snabbt för att lyssna på dialogen lite snabbt så kan detta ta runt 10 – 15 sekunder! Helt tokigt vilket får en gubbsur person som jag att tappa humöret.

Det mesta jämförs idag med Netflix. Och det med rätta! Netflix är störts i världen av flera anledningar som konkurrenterna borde dra lärdom av. Varför saknar HBO ”liknande filmer/serier”? Varför har Netflix så snabb och enkel navigering och upplevelse medans HBO är tvärtom i prestanda?

Jag sade som sagt upp mitt abonnemang. Men kommer förmodligen att starta det igen... HBO Nordic kostar (när detta skrevs) 109 kr per månad. Det är väldigt prisvärt med tanke på de otroliga succéerna HBO har mäktat med att producera och presentera!

På HBO finner ni bland annat Game of Thrones, Vikings, Sopranos, Seinfeld, Chernobyl. The Handmaid's Tale, The Wire, The Office och mycket, mycket mer. HBO's utbud är smått fantastisk och prisvärt – om det inte var för en frustrerande app för Smart-TV!

Därmed är mitt avslutande abonnemang förmodligen en gubbsur tillfällig parentes en fredag kväll.

Magnus Hansén
2020-09-12 15:14